Fortuna speelt gelijk op bezoek bij MSV Duisburg

MSV Duisburg en Fortuna hebben hun onderlinge ontmoeting afgesloten met een remise. Op het trainingscomplex van de Duitse club eindigde het duel in 1-1.  Het doelpunt aan SIttardse zijde werd gemaakt door Namory Cisse, die daarmee zijn eerste (officieuze) treffer in het geel-groen maakte.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, waarbij de bal vooral op het middenveld bleef. Het leverde nauwelijks kansen op. Na een half uur spelen werd Fortuna sterker, wat resulteerde in kansen voor onder meer Tijjani Noslin en Iñigo Córdoba. De Duitsers zette daar een schot vanaf de rand van de zestien tegenover, Fortuna-goalie Ivor Pandur voorkwam een treffer.

In de openingsfase van de tweede helft was het opnieuw aftasten vanuit beide kampen. Uiteindelijk was de eerste kans voor de Duitse thuisploeg, waarbij in eerste instantie nog een voorzet door alles en iedereen werd gemist. Enkele minuten later moest Pandur zich volledig strekken op een inzet richting de verre hoek.

Na ruim een uur voetballen voerde MSV Duisburg liefst zeven wissels toe. Het veranderde het spelbeeld in het voordeel van de Sittardse formatie, die meermaals voor het doel van Duisburg verscheen. De grootste kans was voor Noslin, die zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal zag rollen. Aan de andere kant voorkwam invaller Stipe Radic tot twee keer toe een enorme kans.

In de slotfase van het duel kwam MSV Duisburg op voorsprong. De ploeg verscheen na een goede steekpass voor het doel van Pandur, die moest toekijken hoe Benjamin Girth een niet te missen kans werd geboden. De aanvaller miste dan ook niet en opende de score: 1-0. De laatste kans van de wedstrijd was uiteindelijk voor Fortuna en leverde tevens de gelijkmaker op. Tunahan Tasci, als invaller binnen de lijnen gekomen, vond Cisse, die de bal heerlijk in het net werkte: 1-1. Direct na de treffer werd gefloten voor het eindsignaal.

Opstelling
Pandur, Pinto, Navarro, Guth (76’ Janssen), Cox (76’ Van Beijnen), Dogan, Vita (68’ Tasci), Córdoba (76’ Cisse), Umaro (84’ Krawczyk), Gladon (68’ Noslin) en Noslin (46’ Radic).