Fortuna Sittard zet in op Fandag tijdens interlandperiode

Het bleef lang stil rondom de traditionele Fandag, maar na veel puzzelen is de kogel door de kerk. Fortuna Sittard zet in op het organiseren van het event tijdens de interlandperiode in september, namelijk op zondag 5 september. Hoe deze dag eruit zal zien, zal mede afhankelijk zijn van de ontwikkelingen rondom de coronamaatregelen. 

De club liet gedurende de afgelopen periode verschillende data de revue passeren, maar kwam niet eerder tot een geschikt moment. De club heeft de wens om de Fandag zoveel mogelijk op een normale manier te laten plaatsvinden, waardoor zoveel mogelijk supporters de dag kunnen bijwonen. Ook dient het te passen binnen het programma van de selectie. Met deze relatief late datum hoopt de club op meer mogelijkheden rondom het organiseren en faciliteren van de Fandag.

In aanloop naar het afgelopen seizoen werd uitgeweken naar het naastgelegen Tom Dumoulin Bike Park voor het alternatieve Route ’68. Ondanks dat het een geslaagde dag was, is de wens om de Fandag in 2021 ouderwets te laten plaats vinden rondom het stadion. Zodra meer details bekend zijn over het programma, zullen wij deze zo snel mogelijk communiceren. Er kan wel al worden verklapt dat er rekening gehouden gaat worden met het feit dat op deze dag ook de grandprix in Zandvoort op het programma staat.