Fortuna zet goede reeks VOORT met gelijkspel in Utrecht

Fortuna Sittard heeft aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht één punt overgehouden. In een enerverende wedstrijd werd 1-1 de eindstand. Namens de Sittardse formatie was Sebastian Polter opnieuw trefzeker. Het trainersduo Sjors Ultee en Robby Alflen blijft door de puntendeling voor de derde wedstrijd op rij ongeslagen.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisclub. Mimou Mahi miste van dichtbij, op aangeven van Moussa Sylla. Ook Fortuna Sittard toonde zich echter actief in aanvallend opzicht. Na negen minuten spelen was Lisandro Semedo zijn directe tegenstander de baas, hij kwam oog in oog te staan met Utrecht doelman Eric Oelschlägel. De keeper bracht met zijn benen redding.

In de twintigste minuut volgde opnieuw een grote kans voor de thuisclub. Een voorzet van de achterlijn van Mark van der Maarel werd door Justin Hoogma van dichtbij hoog over geschoten. De wedstrijd golfde op en neer, tien minuten vóór rust was Fortuna Sittard dicht bij een voorsprong. Semedo profiteerde van een misverstand in de Utrechtse achterhoede, de snelle aanvaller vond echter opnieuw Oelschlägel op zijn weg. Emil Hansson pikte de terugkomende bal op en schoot hard in. Nu had Oelschlägel geen antwoord, op de lijn bracht verdediger Tommy St. Jago redding voor de al gepasseerde doelman.

Zes minuten na rust kwam de thuisclub op voorsprong. Een corner van Gyrano Kerk werd door Mahi hard ingekopt: 1-0. Fortuna Sittard toonde zich niet aangeslagen en bleef in aanvallend opzicht zoeken naar openingen in de defensie van de thuisclub. Na ruim een uur spelen werd de gelijkmaker een feit. Na een fraaie aanval die werd opgezet door Mats Seuntjens schoot Martin Angha van zo’n twintig meter op het doel, weer had Oelschlägel een redding in huis. Hij tikte de bal onder de lat weg. George Cox wist uit de daaropvolgende hoekschop met zijn uitstekende traptechniek aan de tweede paal Sebastian Polter te bereiken. De spits kopte raak: 1-1. De derde wedstrijd op rij waarin Polter doeltreffend is.

FC Utrecht wisselde aanvallend, met Eljero Elia en Adrián Dalmau werden twee verse krachten ingebracht. De thuisclub wilde de volle winst forceren, de beste kansen in de slotfase van de wedstrijd waren echter voor Fortuna Sittard. Met name Semedo was gedurende het gehele duel een kwelgeest voor de verdediging van de thuisclub. De snelle aanvaller kopte vlak voor tijd op de bovenkant van de lat, na een prima voorzet van Angha. In de extra tijd was Semedo opnieuw dicht bij de winnende treffer. Na slechts uitverdedigen aan de kant van de thuisclub, onderschepte hij de bal. Zijn schot ging echter voorlangs.

Opstelling:
Van Osch, Angha, Rienstra, Janssen, Cox, Tekie, Seuntjens, Flemming, Hansson (74′ Smeets), Polter en Semedo.