Fortuna Sittard wint overtuigend van Başakşehir

Fortuna Sittard heeft het trainingskamp opgeluisterd met een overtuigende overwinning op İstanbul Başakşehir. De Turkse club werd in Belek met 0-3 verslagen door treffers van Branislav Ninaj, Amadou Ciss en Mark Diemers. De overwinning was gezien het spelbeeld verdiend.

De ploeg van Sjors Ultee begon voortvarend aan de wedstrijd. Direct na het eerste fluitsignaal lieten de Limburgers al van zich spreken. Vitalie Damashkan won een sprintduel van zijn directe tegenstander, maar kreeg de voorzet niet bij een medespeler. Enkele seconden later was het dan alsnog raak. Martin Angha en Ninaj waren na een afgeslagen corner nog voor het Turkse doel te vinden. Een voorzet van eerstgenoemde werd door de Slowaakse verdediger binnengekopt: 0-1.

Na de vroege openingstreffer ging Başakşehir op zoek naar de gelijkmaker, maar bleven de Sittardenaren de bovenliggende partij. Het eerste grote gevaar van de Europa League-deelnemer kwam na ruim 35 minuten spelen. Een voorzet van links werd al glijdend voor het doel van Alexei Koselev geschoten. Aan de andere kant kregen Felix Passlack, Angha, Damashkan en Diemers nog de kans om het scorebord in beweging te brengen, maar zonder succes.

In de tweede helft schoot Fortuna Sittard opnieuw uit de startblokken. Amadou Ciss profiteerde vrijwel direct na het fluitsignaal van een fout van doelman Volkan Babacan en werkte de 0-2 tegen de touwen. Niet veel later viel ook de 0-3. Mark Diemers liet met een hard schot via de lat het net bollen. Başakşehir probeerde vanuit een vrijetrap met een snel antwoord te komen, maar de zwabberende bal werd door een duikende Koselev knap uit zijn doel gehouden.

Na een uur spelen voerden zowel Fortuna Sittard, als Başakşehir de nodige wijzigingen door. De frisse krachten kwamen aan beide kanten niet meer tot scoren. Kansen waren er nog wel. Bassala Sambou was tot twee keer toe gevaarlijk, terwijl Koselev met twee goede reddingen zijn doel alsnog wist schoon te houden.

Başakşehir, de huidige nummer twee van Turkije, wist de defensie niet te slechten. Daarmee werd het de derde tegenstander op rij waar Fortuna Sittard het doel schoon hield. Zaterdag wacht de tweede en laatste wedstrijd tijdens het trainingskamp, wanneer Antalyaspor de sparringspartner zal zijn.