Fortuna Sittard wint met ruime cijfers van buurman MVV

Daags na de overwinning op ADO Den Haag verscheen Fortuna Sittard zondag opnieuw aan de aftrap. Ditmaal traden de reserves aan tegen die van MVV Maastricht. De Sittardse formatie had in een zonnig Maastricht geen kind aan de Sterrendragers. Door doelpunten van Dimitrios Emmanouilidis, Emil Hansson, Thibaud Verlinden en Arian Kastrati werd het liefst 0-5. 

In de eerste helft speelde Fortuna Sittard met veel energie. Nieuwkomer Emmanouilidis was zeer dreigend in de zestien van MVV Maastricht. In de beginfase van de wedstrijd waren er kansen voor onder meer Nassim el Ablak en Verlinden, echter zonder succes. Na dertien minuten werd Fortuna Sittard uiteindelijk beloond voor het aanvallende spel. Een stiftje van Samuel Moutoussamy bereikte Leroy George, die op zijn beurt de bal knap binnen de lijnen hield. George bediende vervolgens Emmanouilidis die de 0-1 binnenschoot. De Griek schoot de bal laag langs de keeper.

Na zeventien minuten kreeg Fortuna Sittard de 0-2 cadeau. De MVV-goalie leverde de bal net buiten de zestien in bij Emmanouilidis, die vervolgens met een prachtige sleepbeweging de doelman passeerde en Hansson wist te bedienen. De Zweedse flankspeler schoot het leer vervolgens genadeloos tegen de touwen. Twee minuten later stond de 0-3 ook al op het scorebord: George wist Emmanouilidis te vinden, die zijn man uitkapte en daarna de linkerkruising vond. Fortuna Sittard bleef in de bovenliggende partij, al moest Joshua Werking vlak voor het rustsignaal nog handelend optreden. Een inzet van MVV werd door de goalie over de lat getikt. 

De eerste kans van het tweede bedrijf was opnieuw voor Fortuna Sittard en Emmanouilidis, de Griek probeerde met een halve omhaal zijn hattrick te completeren. Zonder succes. Na bijna een uur spelen was het toch opnieuw raak in Maastricht. Thibaud Verlinden scoorde de 4-0 na een korte dribbel en een hard schot in de korte hoek. Het slotoffensief was voor twee invallers. Jeugdexponenten Bas Breukers en Arian Kastrati speelden hierbij een hoofdrol, eerstgenoemde als aangever, laatstgenoemde als afmaker: 0-5. Fortuna Sittard kwam in het restant van de wedstrijd nauwelijks meer in de problemen. 

Opstelling:
Werking (46′ Hendriks), Rota (73′ Boom), Essers, Van den Buijs, Van Beijnen, Moutoussamy, El Ablak (73′ Amiot), George (58′ Kastrati), Verlinden (73′ Pluijmen), Emmanouilidis (58′ Breukers) en Hansson.