Fortuna Sittard wint met duidelijke cijfers van Team VVCS

Fortuna Sittard heeft de laatste oefenwedstrijd op het complex van RKVV Eindse Boys met 5-2 gewonnen van Team VVCS. Voor de Sittardse formatie verschenen Paul Gladon, Richie Musaba, George Cox, Sam Krawczyk en Arianit Ferati op het scorebord.

De duel begon tam, beide ploegen wisten weinig te creëren in het eerste half uur van de wedstrijd. Enkele matige pogingen zorgden nauwelijks voor opwinding op sportpark Op de Hooven. Dat veranderde met de theepauze in zicht. Gladon verscheen als eerste op het wedstrijdformulier door een strafschop te benutten. Vrijwel direct daarna dacht de spits opnieuw te kunnen juichen, maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De tweede Sittardse treffer viel een paar minuten later dan toch. De bal werd bij een omhaal nog uit het doel gehouden, maar Musaba wist vanuit de rebound het net alsnog te laten bollen. Tijjani Noslin dacht de score nog verder te kunnen uitbreiden, maar zag zijn uithaal op de keeper belanden.

Ultee bracht de tweede helft een aantal nieuwe namen binnen de lijnen, waaronder Mats Seuntjens, Ivo Pinto en Cox. Laatstgenoemde scoorde op schitterende wijze de 3-1 uit een indirect genomen vrijetrap. Het doelpunt van Team VVCS voor de treffer van de Engelsman, was misschien nog wel mooier. Abdelmajid Bouali liet doelman Yanick van Osch kansloos met een bal in de winkelhaak.

Na de treffer van Cox werd de marge uitgebreid door Krawczyk. De jonge aanvaller wist op aangeven van Mats Seuntjens de doelman van Team VVCS te passeren. Een paar minuten later verschenen ook de gasten weer op het scorebord, Gyliano van Velzen passeerde Van Osch. Uiteindelijk was het Ferati die de eindstand op 5-2 bepaalde. Met een bekeken bal in de hoek liet de Duitser de goalie van Team VVCS kansloos.

Opstelling:
Van Osch, Vita (46′ Cox), Siovas (46′ Janssen), Nieling (46′ Pinto), Bisschops (34′ Hogervorst, 65′ Flemming), Sourlis (Ferati), Duarte (65′ Peters), Musaba (46′ Krawczyk), Tasci (46′ Seuntjens), Gladon (65′ Schenkhuizen) en Noslin (46′ Van Beijnen).