Fortuna Sittard wint derby na vroege dubbelslag

Fortuna Sittard heeft ten koste van Roda JC de volgende ronde in het TOTO KNVB Bekertoernooi bereikt: 0-2. Twee vroege doelpunten van Sebastian Polter en Zian Flemming beslisten de wedstrijd in Sittards voordeel. Yanick van Osch debuteerde onder de lat aan Sittardse zijde.

Fortuna Sittard wars in het eerste gedeelte van de wedstrijd oppermachtig. De ploeg van Kevin Hofland zette veel druk op de verdediging van Roda JC en gunde de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie geen moment rust. Na elf minuten stond de ploeg van Kevin Hofland al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Polter benutte in de zevende minuut een strafschop en vier minuten later verdubbelde Flemming de voorsprong van Fortuna Sittard, op aangeven van Polter. 

Na deze snelle treffers nam Fortuna Sittard gas terug, de thuisclub had het meeste balbezit. Tot kansen kwam Roda JC echter niet, doelman Van Osch werd niet op de proef gesteld. Vlak voor rust was Polter nog dicht bij een derde treffer, maar oud-Fortunees Miguel Santos bracht redding voor zijn ploeg.

Ook na rust stond de verdediging van Fortuna Sittard goed en had men weinig te duchten van de streekgenoot. Fortuna Sittard kreeg zeker in het begin van de tweede helft goede kansen om de score verder op te voeren. Een inzet van Mats Seuntjens verdween net voorlangs, even later fungeerde dezelfde Seuntjens als aangever voor Polter. Deze aarzelde echter te lang met uithalen waardoor de kans verloren ging.

De thuisclub was nog één keer echt gevaarlijk, middenvelder Patrick Pflücke schoot in kansrijke positie echter over. Daarna controleerde Fortuna Sittard de wedstrijd en kon men het duel verder rustig uitspelen. Komende zaterdag wordt bekend wie de tegenstander is in de volgende ronde van het bekertoernooi. 

Opstelling:
Van Osch; Rota, Janssen, Angha, Cox; Seuntjens (80′ Semedo), Smeets, Tekie; Flemming, Hansson en Polter.