Fortuna Sittard werkt eerste veldtraining af in Buchten

Fortuna Sittard is zaterdag definitief van start gegaan met de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Dit gebeurde op de nieuwe velden in Buchten, waarmee de club terugkeerde op bekend terrein. Bij de eerste veldtraining verschenen 25 spelers op het veld, waaronder enkele spelers uit de Fortuna Academy. Daar tegenover stond de afwezigheid van Lisandro Semedo (langere vakantie) en Ben Rienstra (blessure). 

De ploeg begon onder toeziend oog van de staf, waaronder de nieuwe spitsentrainer Frank Demouge, met de rondo’s en een warming-up. Daarna verplaatste de selectie zich naar de andere kant van het complex om diverse oefeningen uit te voeren. De training werd uiteindelijk afgesloten met partijvormen op een ingekort veld. Er waren uiteindelijk strafschoppen nodig om een winnaar aan te wijzen.

De eerste sessie was een bijzondere voor Daan Bisschops, Cem Hircin en de recent van FC Groningen overgekomen Milan de Koe. Het drietal sloot voor het eerst aan bij het eerste elftal. De jeugdspelers zullen de komende periode blijven meetrainen met de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee. Daarnaast stonden er met Arian Kastrati, Tom Hendriks en Ronan Pluijmen nog drie jeugdexponenten op het veld. 

Inmiddels zijn de trainingsweaters, waarin de spelers komend seizoen op de training verschijne, toegevoegd aan het assortiment. Scoor de jouwe vandaag nog in de webshop.

Klik hier voor de foto’s van de eerste veldtraining.