Fortuna Sittard versterkt voorhoede met Zian Flemming

Fortuna Sittard en PEC Zwolle hebben een overeenstemming bereikt over een transfer van Zian Flemming. De 22-jarige aanvaller komt, onder voorbehoud van de laatste formaliteiten, per direct over van de Eredivisionist. De Amsterdammer tekent voor vier seizoenen.

Flemming kijkt uit naar zijn periode in Sittard. “Ik heb er zin in. Fortuna Sittard heeft mooie ambities en dat past goed bij mij,” aldus de nieuwkomer. “Uit het contact met Kevin bleek al snel dat we op één lijn zaten. Vanaf toen is het snel gegaan. Met de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen in zicht begint het echt te kriebelen en ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd in het geel-groen.”

“We halen met Zian een talentvolle aanvaller binnen, die op alle posities voorin uit de voeten kan,” beschrijft technisch manager Sjors Ultee de nieuwe aanwinst. “Hij is sterk, topfit en werkt hard. Een op en top prof. Daarnaast is het een speler die makkelijk scoort en ook zijn teamgenoten kan bedienen. Wij zien veel potentie bij Zian en zijn trots dat we hem voor vier seizoenen hebben vastgelegd.”

Flemming is een jeugdproduct van Ajax, waar hij voor het beloftenteam debuteerde in het betaalde voetbal. In 2018 verliet hij de hoofdstad voor een contract bij PEC Zwolle, dat hem afgelopen seizoen verhuurde een NEC Nijmegen. Voor de eerste divisionist kwam de aanvaller in 24 wedstrijden tot 13 doelpunten.