Fortuna Sittard versterkt verdediging met Jaroslaw Jach

Fortuna Sittard heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline verzekert met de diensten van Jaroslaw Jach. De 26-jarige verdediger komt over van Crystal Palace. De Pool wordt gehuurd voor de duur van één seizoen.

“Ik ben enorm blij met mijn tijdelijke overstap naar Fortuna Sittard,” aldus de nieuwkomer. “Het project Fortuna Sittard spreekt me enorm aan, net als de Nederlandse competitie. Ik kijk er naar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en om na de interlandperiode alles te geven voor deze club.”

Met de komst van Jach heeft Fortuna Sittard de gewenste verdediger binnen. “We zijn de afgelopen weken op zoek gegaan naar een goede, ervaren centrale verdediger. Die hebben we nu,” aldus technisch manager Sjors Ultee. “Met Jaroslaw halen we een complete en fysiek sterke verdediger binnen, die beschikt over leidinggevende kwaliteiten.”

Jach begon zijn carrière bij Zaglebie Lubin en maakte begin 2018 de overstap naar Engeland. Crystal Palace verhuurde de tweevoudig international vervolgens aan Rizespor, Sheriff Tiraspol en Rakow Czestochowa. De boomlange mandekker heeft meer dan 130 wedstrijden in het betaalde voetbal achter zijn naam staan