Fortuna Sittard versterkt middenveld met Deroy Duarte

Deroy Duarte is de nieuwste aanwinst van Fortuna Sittard. De middenvelder komt transfervrij over van Sparta Rotterdam, waar hij in het bezit was van een aflopend contract. De 22-jarige Rotterdammer heeft zich tot medio 2024 verbonden aan de club.

Daarmee blijft de voormalig jeugdinternational actief in de Eredivisie. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging,” laat de kersverse aanwinst weten. “Ik heb een goed gevoel overgehouden aan de gesprekken, waarbij een duidelijk plan werd geschetst. Ik kijk er enorm naar uit om voor deze mooie club te spelen en de supporters te ontmoeten. We maken er met z’n allen een mooi seizoen van. Samen nao veure!”

Sjoerd Ars spreekt van een mooie transfer: “We zijn erg blij dat we ons hebben kunnen versterken met Deroy. Hij had meerdere mogelijkheden, ook financieel interessantere, maar koos uiteindelijk toch voor ons. Dat zegt wat over zijn karakter en motivatie om beter te worden. Met zijn kwaliteiten geeft hij ons nog meer mogelijkheden op het middenveld en we zijn er van overtuigd dat hij zichzelf dit jaar bij ons nog verder door zal gaan ontwikkelen.”

Duarte sloot zich op zevenjarige leeftijd aan bij de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en debuteerde uiteindelijk in 2017 voor de club. In totaal speelde de middenvelder 115 wedstrijden in het rood-wit, waarvan 29 in het afgelopen seizoen.