Fortuna Sittard versterkt defensie met routinier Ivo Pinto

Ivo Pinto versterkt per direct de gelederen van Fortuna Sittard. De ervaren verdediger wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van Dinamo Zagreb. De 31-jarige Portugees heeft in Kroatië nog een doorlopend contract tot medio 2022.

Met de mandekker sluit er opnieuw een Portugees aan in de selectie, de zesde uit de clubgeschiedenis. “Ik kijk enorm uit naar deze nieuwe uitdaging, in een nieuw land,” aldus de kersverse aanwinst. “We gaan er alles aan doen om het onderste uit de kan te halen, zodat we samen met de supporters mooie momenten te vieren hebben.” 

Met de komst van Pinto vult technisch manager Sjoerd Ars een van de prioriteiten naar wens in: “We waren op zoek naar een ervaren kracht om de defensie mee te versterken. Met Ivo erbij hebben we meer balans en mogelijkheden in onze achterste linie. We halen we met hem een geroutineerde speler binnen met Champions League-ervaring, die een belangrijke rol kan gaan spelen in de ontwikkeling van onze jeugdige talenten.”

Pinto heeft door de jaren heen een aardige staat van dienst opgebouwd. De verdediger droeg in het verleden onder meer het shirt van FC Porto, Rio Ave en CFR Cluj. De meeste wedstrijden speelde hij voor Norwich City (95), waar hij jarenlang aanvoerder was, en Dinamo Zagreb (120). Met laatstgenoemde club kwam Pinto meermaals uit in de Champions League en Europa League.