Fortuna Sittard verslaat Jong FC Utrecht in oefenduel

Fortuna Sittard heeft vrijdagmiddag het besloten oefenduel tegen Jong FC Utrecht winnend afgesloten. Op Sportcomplex Zoudenbalch was de ploeg van Kevin Hofland te sterk voor de gastheren: 0-3. De doelpunten aan Sittardse zijde kwamen van Zian Flemming (2), Mats Seuntjens.

Fortuna Sittard kwam voortvarend uit de startblokken en zette na vier minuten het scorebord al aan het werk. Flemming schoot de bal buiten bereik van de Utrecht-doelman tegen de touwen. Nog binnen het kwartier werd de voorsprong verdubbeld. Mats Seuntjens zorgde met een geplaatst schot in de verre hoek voor de 0-2. Fortuna Sittard bleef in het verdere verloop van de eerste helft veelvuldig de aanval zoeken. Flemming was voor het rustsignaal nog dichtbij, maar zijn kopbal eindigde op de lat. 

De tweede helft werd er één wissel doorgevoerd: Ben Rienstra verving Tesfaldet Tekie. Het spelbeeld bleef hetzelfde en Fortuna Sittard begon de tweede helft vol op de aanval. Kansen kwamen er via Roel Janssen en Sebastian Polter. Aan de andere kant liet ook Jong FC Utrecht van zich spreken. Mohamed Mallahi zag zijn schot van buiten het zestienmetergebied op de paal belanden. Na een uur spelen ging het spel op en neer, waarbij het weer Mallahi was die dicht bij een aansluitingstreffer was. 

In het laatste kwartier zette Fortuna Sittard nog eens aan en zag de inzet beloond worden. Mike van Beijnen leverde een voorzet op maat af, Flemming zette zijn hoofd er tegen en gooide daarmee de wedstrijd op slot: 0-3. Na de treffer kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen. 

Opstelling
Van Osch; Essers (77′ van Beijnen) Angha, Janssen, Cox; Smeets, Tekie (46′ Rienstra), Seuntjens (77′ Tekie); Flemming, Polter (77′ Sambou) en Hansson.