Fortuna Sittard verliest van sterk FC Twente

Zondagmiddag heeft Fortuna Sittard de uitwedstrijd tegen FC Twente met 3-0 verloren. De thuisclub was vanaf de eerste minuut de gevaarlijkere ploeg, Fortuna kwam nauwelijks in het stuk voor. De ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee kon zodoende geen vervolg geven aan de reeks van drie overwinning op rij tegen de Tukkers. 

In de openingsfase toonde FC Twente dat men zich niet nog een keer wilde laten verrassen. Daan Rots was al in de derde minuut dreigend, zijn schot ging voorlangs. Robin Pröpper was met een kopbal gevaarlijk, zijn inzet na een hoekschop verdween net over het doel. Virgil Misidjan was nog het dichtste bij een treffer, met een mooie kapbeweging maakte hij zich vrij. Zijn schot ging rakelings naast.

Na 22 minuten kwam de thuisclub verdiend op voorsprong. Verdediger Gijs Smal bediende met een fraaie bal van achteruit Ricky van Wolfswinkel, de spits was slim weggeslopen in de rug van de Fortuna verdediging. Vrij voor doelman Yanick van Osch maakte de ervaren spits geen fout: 1-0. Enkele minuten later was Rots dicht bij een tweede treffer, hij mikte in kansrijke positie echter naast. Pas na iets minder dan een half uur spelen liet Fortuna Sittard zich in aanvallend opzicht gelden. Paul Gladon draaide fraai weg van zijn directe tegenstander en testte voor het eerst de kwaliteiten van Twente doelman Lars Unnerstall.

Tien minuten vóór rust kreeg Fortuna alsnog een uitstekende mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Mickaël Tirpan gaf vanaf de rechterkant een goede voorzet, van dichtbij leek Tijjani Noslin te kunnen scoren. De snelle aanvaller kreeg zijn voet echter niet goed achter de bal, waardoor de kans verloren ging. Vlak vóór rust verdubbelde de thuisclub de score, Joshua Brenet zette de aanval door het midden zelf op en verscheen na een combinatie met Misidjan vrij voor doelman Van Osch. Hij schoot beheerst in: 2-0. Doelman van Osch voorkwam in blessuretijd een derde treffer voor de thuisclub, hij verijdelde een kans van Ramiz Zerrouki.

Ultee bracht in de helft vanaf de aftrap drie nieuwe spelers. Arianit Ferati, Tirpan en Noslin bleven in de kleedkamer achter, hun vervangers waren Iñigo Córdoba, Ivo Pinto en Burak Yilmaz. Het spelbeeld veranderde echter niet, de thuisclub bleef de bovenliggende partij. Acht minuten na rust trok Twente de wedstrijd definitief naar zich toe, Misidjan produceerde vanaf de linkerkant met zijn rechter voet een fraaie uithaal. De bal verdween in de verre hoek: 3-0. Het duel was gespeeld, er viel nog één grote kans te noteren. Deze was opnieuw voor Twente, invaller Sem Steijn vond echter keeper van Osch tegen over zich, deze redde bekwaam.

Opstelling:
Van Osch, Tirpan (46’ Pinto), Guth, Siovas (82’ Janssen), Cox, Noslin (46’ Yilmaz), Erdogan (82’ Sourlis), Ferati (46’ Cordoba), Duarte, Seuntjens, Gladon.