Fortuna Sittard verliest met minimale cijfers van STVV

Fortuna Sittard heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen Sint-Truiden. Achter gesloten deuren werd er met 0-1 verloren van de Belgische opponent. In een wedstrijd met weinig grote kansen, werd het enige doelpunt gemaakt in de tweede helft van de wedstrijd.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam in de zevende minuut van de voet van Mats Seuntjens. De aanvaller gaf de bal mee aan de mee opgekomen Ivo Pinto, de voorzet werd onschadelijk gemaakt door de defensie van STVV. Na een kwartier wisten ook de Belgen voor het doel van Dornebusch te verschijnen, echter zorgde dit voor geen enkel gevaar en werd de bal hoog overgeschoten. In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. 

Beide ploegen grepen de theepauze aan om een flink aantal wijzigingen door te voeren. In de tweede helft was het eerste gevaar opnieuw voor het doel van STVV. Een vrijetrap aan de rand van de zestien werd over het doel gekopt door Nigel Lonwijk. Daarna volgde er enkele afstandsschoten, maar een doelpunt leverde niet op. Dat gebeurde wel aan de andere kant, waar met een counter de 0-1 op het scorebord zette.  Daichi Hayashi was het eindstation.

Met nog een kwartier op de klok had Richie Musaba de gelijkmaker op de schoen, het schot van de invaller werd geblokt door de Belgische defensie. Aan de andere kant was er nog een grote kans voor Nelson Balongo, maar Felix Dornebusch bracht redding. 

Opstelling:
Dornebusch, Pinto (46′ Baghdadi), Angha (46′ Hogervorst), Lonwijk (77′ Nieling), Cox (46′ Duarte), Rienstra (46′ Musaba), Tekie, Ferati (62′ Pluijmen), Noslin (77′ Tasci), Lake (46′ Sambou) en Seuntjens (46′ Hansson).