Fortuna Sittard verliest eerste duel in de voorbereiding

Fortuna Sittard is er niet in geslaagd de oefencampagne met een overwinning te starten. De ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee verslikte zich in Viktoria Köln. De Duitsers waren uiteindelijk met 2-3 te sterk, nadat de Sittardse formatie tot twee keer toe op voorsprong kwam. Mats Seuntjens en Paul Gladon waren de doelpuntenmakers voor Fortuna.

De openingsfase van het duel speelde zich vooral af op het middenveld. Beide ploegen wisten weinig te creëeren in het zonnige Nederweert-Eind. Dit veranderde na ruim een kwartier voetballen. Fortuna Sittard kreeg een vrijetrap aan de rand van het zestienmetergebied, George Cox en Seuntjens namen plaats achter de bal. Met een subtiel tikje opzij bediende de Engelsman aanvoerder Seuntjens, die op zijn beurt met een bekeken bal voor de 1-0 zorgde.

Twee minuten later was de feestvreugde echter alweer voorbij. Youssef Amyn verlengde een voorzet met zijn hoofd en liet daarmee doelman Yanick van Osch kansloos. Deze paar minuten waren meteen de spaarzame momenten in de eerste helft, in het restant werd er opnieuw weinig gecreëerd. Sam Krawczyk kreeg nog een kans, maar wist de bal net niet binnen te werken.

In de tweede helft kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong. De ingevallen Paul Gladon werkte het leer enkele minuten na het fluitsignaal al in het net. Dit deed de aanvaller met een bekeken balletje. De 2-1 bleef op het scorebord tot een kwartier voor het eindsignaal. De arbitrage beoordeelde een ingreep van Mickaël Tirpan als overtreding en de bal verdween op de stip. Patrick Koronkiewicz benutte het buitenkansje: 2-2.

Enkele minuten later, met tachtig minuten op de klok, greep Viktoria Köln ook de voorsprong. Tijjani Noslin kreeg de uitgelezen kans op Fortuna weer op voorsprong te brengen, maar zag in de tegenaanval de bal in het geel-groene doel belanden. André Becker werd de gevierde man door de 2-3 onder Tom Hendriks door te schuiven. Via Arianit Ferati kreeg de equipe van Ultee nog een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal zeilde voorlangs.

Opstelling:
Van Osch (46′ Hendriks), Cox (46′ Pinto), Janssen (46′ Tirpan), Hogervorst (’30 Flemming, 60′ Nieling), Van Beijnen (30′ Bisschops, 60′ Cakir), Schenkhuizen (30′ Kliserisa, 60′ Peeters), Musaba (46′ Ferati), Krawczyk (46′ Baghdadi), Seuntjens (46′ Noslin), Benschop (46′ Gladon) en Tasci (60′ Van der Pol)