Fortuna Sittard trapt nieuwe eDivisie seizoen af tegen PSV

Vanavond begint het nieuwe seizoen van de KPN eDivisie, een seizoen waar Fortuna Sittard uiteraard ook weer van de partij is. Fortuna Sittard trapt het seizoen direct af met een topwedstrijd, namelijk tegen regerend landskampioen PSV.

In het team van Fortuna Sittard is één wijziging doorgevoerd ten opzichte van het vorige seizoen. Marc Groenland, die al het derde seizoen ingaat als eSporter van Fortuna Sittard, gaat dit jaar samen spelen met Tim van Doleweerd. Van Doleweerd kwam in het voorgaande seizoen uit voor Willem II en vult bij Fortuna Sittard de plek in van Jason Glas, die dit seizoen uitkomt in het shirt van PEC Zwolle.

ESPN

In tegenstelling tot het afgelopen seizoen is de KPN eDivisie dit jaar weer live te bekijken via ESPN. De zender heeft zich verbonden aan de KPN eDivisie, waarbij er wekelijks op dinsdagavond, tussen 18.00u en 21.00u, drie wedstrijden live worden uitgezonden. De overige wedstrijden worden online gespeeld en deze zijn te bekijken op het YouTube- en Twitch-kanaal van de eDivisie. Naast de live wedstrijden op ESPN zullen ook wekelijks alle samenvattingen herhaaldelijk voorbij komen op de zender.

WIJZIGING IN COMPETITIE-OPZET

In het nieuwe seizoen zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in het concept. Beide wedstrijden worden, in tegenstelling tot voorgaande seizoenen, op de PlayStation gespeeld, waarmee de wedstrijden op de Xbox komen te vervallen. Daarnaast wordt er dit jaar één seizoen gespeeld in tegenstelling tot de twee seizoenen die werden gespeeld in de afgelopen jaren. Daarmee komt de woensdag als speeldag te vervallen en wordt er nog enkel op de dinsdag gespeeld in de KPN eDivisie. Daarvoor in de plaats zal er dit jaar ook een bekertoernooi georganiseerd worden.

VOIDU

Fortuna Sittard heeft met Voidu een nieuwe hoofd E-partner binnengehaald. Het officiële online gamedistributie-platform en onderdeel van Azerion is dit seizoen op het shirt van de Sittardenaren te bewonderen. Samen met Voidu hoopt Fortuna Sittard dit jaar de ‘Finals’ te halen, net zoals de club afgelopen seizoen voor de eerste keer wist te realiseren. In de kwartfinale verloor de ploeg nipt van FC Emmen. Met de teamsamenstelling van dit jaar hopen Groenland en Van Doleweerd samen hogen ogen te gooien en serieus mee te strijden om de titel.