Fortuna Sittard ten onder in krankzinnig duel

Fortuna Sittard keerde zondagavond huiswaarts zonder punten. Na een krankzinnig duel in Deventer trok de ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee uiteindelijk aan het kortste eind. De 1-3 voorsprong werd uiteindelijk omgebogen naar een 4-3 overwinning voor de thuisploeg. Namens de Sittardse formatie waren Mats Seuntjens, Ben Rienstra en Tesfaldet Tekie trefzeker. 

Fortuna kon geen beroep doen op Lisandro Semedo, Roel Janssen, Mickaël Tirpan (geblesseerd) en de zieke George Cox. Ryan Johansson vulde vanaf de aftrap de rechtsback positie in, Arianit Ferati fungeerde als linker verdediger. Zian Flemming keerde eveneens terug in de basis, nadat de middenvelder tegen TOP Oss nog rust kreeg.

Na elf minuten kwam Fortuna al op voorsprong. Flemming bediende met veel gevoel en de juiste balsnelheid de in de diepte gesprinte Seuntjens. Met een hard schot liet deze doelman Warner Hahn kansloos: 0-1. Enkele minuten later meldde de thuisclub zich voor het eerst voor het doel van Fortuna, Marc Cardoba kopte in kansrijke positie over. Na bijna twintig minuten spelen verdubbelde Fortuna haar voorsprong. Na een aanval over veel schijven fungeerde opnieuw Flemming als aangever. Met een bekeken schot vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde Ben Rienstra zijn eerste competitietreffer van het seizoen: 0-2.

Flemming was enkele minuten voor rust nog dicht bij een derde Sittardse treffer, een vrije trap van Mats Seuntjens werd door Flemming op doel gekopt. De al verslagen Hahn werd gered door zijn verdediger Joris Kramer. De thuisclub was vóór de rust via Giannis Botos nog een keer dicht bij een treffer, zijn kopbal belandde op de lat.

Acht minuten na rust kwam de thuisclub op 1-2. Luuk Brouwers profiteerde van een misverstand tussen doelman Yanick van Osch en centrale verdediger Ivo Pinto. Hij tikte de bal van dichtbij in: 1-2. Fortuna toonde zich allesbehalve aangeslagen. Drie minuten later was de marge opnieuw twee doelpunten in Sittard voordeel. Tekie haalde van ruim twintig meter prachtig uit, via keeper Hahn en de onderkant van de lat verdween de bal in het doel: 1-3.

De thuisclub bleef geloven in een goed resultaat en kwam na ruim een uur spelen weer dichterbij. Marc Cordoba scoorde met zijn hoofd na een voorzet van de linkerflank: 2-3. Zeven minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Go Ahead op gelijke hoogte via Inigo Córdoba, hij mikte raak na een corner. Het thuispubliek werd gek van vreugde, helemaal toen Joris Kramer (opnieuw na een hoekschop) de thuisclub op een 4-3 voorsprong bracht. Scheidsrechter Bos kende vier extra minuten speeltijd toe, ook daarin nog het nodige spektakel. Tot twee keer toe raakte Fortuna Sittard de lat, via een kopbal van Rienstra en een prachtig schot van Ferati. Het mocht echter niet zo zijn op deze aparte voetbalavond, waardoor de spelers en supporters van Fortuna Sittard met een enorm katerig gevoel de terugreis naar Limburg maakten.

Opstelling:
Van Osch, Johansson, Angha, Pinto, Ferati, Duarte (80’ Noslin), Tekie, Rienstra, Flemming, Hansson (64’ Sambou), Seuntjens (86’ Lake)