Fortuna Sittard start voorbereiding met overwinning

Fortuna Sittard heeft, na een lange voetballoze periode, de eerste oefenwedstrijd ruim weten te winnen. In het Fortuna Sittard Stadion werd in de tweede helft afstand genomen van tweedeklasser RKSV Bekkerveld. De ploeg van Kevin Hofland doorstond de eerste test uiteindelijk met vlag en wimpel: 9-1.

De intenties van Fortuna Sittard waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. De thuisploeg zocht nadrukkelijk de aanval en zag dat in de tiende minuut beloond worden. Djibrill Dianessy vond eerst nog de paal, maar nam in de rebound alsnog de openingstreffer voor zijn rekening. De bezoekers uit Heerlen lieten zich echter niet uit het veld slaan door het vroege doelpunt en boden ook na de 1-0 de nodige weerstand. Toch was het Clint Essers die de marge verdubbelde met een schot stijf in de kruising. De marge van twee was echter van korte duur. Youri Pietersma schoot de aansluitingstreffer binnen uit een vrije trap. Joshua Wehking had vlak voor het rustsignaal wel een antwoord op een kopbal van oud-Fortunees Joep op de Kamp, waarmee de gelijkmaker werd voorkomen.

Na de theepauze veranderde het spelbeeld snel. Hofland stuurde negen nieuwe namen het veld in en zag hoe Fortuna Sittard de wedstrijd binnen enkele minuten al naar zich toe trok. Het startsignaal voor een ruime overwinning werd gegeven door Jacky Donkor. De Belgische buitenspeler kreeg de bal vanuit de kluts voor zijn voeten en schoot de 3-1 tegen de touwen. Daarmee was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Niet veel later volgde een dubbelslag van Bassala Sambou: de 4-1 viel uit een rollertje, terwijl de Engelse spits bij de 5-1 tegen een strakke voorzet van George Cox aanliep.

De Sittardse formatie kwam niet meer in gevaar en breidde de voorsprong zelfs verder uit. Na een solo van de teruggekeerde André Vidigal eindigde de bal voor de voeten van Tesfaldet Tekie, die de trekker overhaalde en de 6-1 op het scorebord zette. Het doelpunt werd gevolgd door een bal op de paal van Rasmus Karjalainen, om niet veel later alsnog een doelpunt achter zijn naam te zetten. De Fin schoot binnen vanuit de kluts. Emil Hansson verscheen eveneens op het scorebord. De Noor werd bediend door Sambou, die kort daarvoor met een individuele actie de achterlijn haalde. Het slotakkoord was voor Vidigal. De Portugees schoot de 9-1 en daarmee de eindstand met een afstandsschot tegen de touwen.

Kevin Hofland blikt met een tevreden gevoel terug op de eerste test. “Ik ben blij om weer op het veld te staan en dat de spelers weer wedstrijden kunnen spelen. We zijn nu twee weken bezig en dan is dit wel even lekker,” aldus de hoofdtrainer. “De uitslag is niet alles bepalend. We kijken meer naar de intensiteit die de spelers kunnen opbrengen tegen een tweedeklasser, zowel op fysiek als mentaal vlak. Ik heb goede dingen gezien, maar ook zeker punten om te verbeteren. Dat heb je altijd. Het belangrijkste is dat het gevoel er weer is van een wedstrijd spelen. En ook niet onbelangrijk, iedereen is heelhuis uit de strijd gekomen.” 

Zaterdag 25 juli staat voor Fortuna Sittard de volgende wedstrijd op het programma, wanneer partnerclub FC Dordrecht op bezoek komt. Dit duel zal eveneens achter gesloten deuren worden afgewerkt. Mediapartner L1 zal, net als tijdens de wedstrijd tegen RKSV Bekkerveld, weer liveverslag doen via Facebook.