Fortuna Sittard speelt gelijk tegen VfL Bochum

Fortuna Sittard speelde woensdagavond opnieuw een wedstrijd in de voorbereiding. Op het sportcomplex van RKVV Eindse Boys nam de equipe van hoofdtrainer Sjors Ultee het op tegen VfL Bochum, uitkomend in de Bundesliga. Na een frisse start, moest de ploeg uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Het doelpunt aan Sittardse zijde kwam van de voet van Tijjani Noslin.

Waar het in de wedstrijd tegen Viktoria Köln nog draaide om het maken van minuten, verscheen tegen Bochum wél de sterkste formatie aan de aftrap. De elf aan de aftrap maakten een gretige indruk. Deze energie werd na ruim twintig minuten spelen omgezet in een doelpunt. Een inzet van Arianit Ferati werd nog gekeerd, de rebound was voor Noslin. In de eerste helft waren er ook nog grote kansen voor Paul Gladon en Richie Musaba, maar zij kregen de marge niet verdubbeld.

In de tweede helft continueerde Fortuna het aanvallende spel. Noslin kreeg de uitgelezen mogelijkheid om de 2-0 op het scorebord te zetten. De aanvaller werd met een handige pass van Musaba weggestuurd, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Na een uur spelen werd nagenoeg het volledige elftal naar de kant gehaald. Met een flink aantal jeugdspelers leek de ploeg lang stand te houden. Silvère Ganvoula kopte onberispelijk raak uit een hoekschop: 1-1.

Opstelling:
Van Osch, Pinto (62′ Van Beijnen), Tirpan (62′ Flemming), Janssen (62′ Nieling), Cox (62′ Hogervorst), Duarte (22′ Musaba, 80′ Bisschops), Baghdadi (62′ Peters), Ferati (62′ Schenkhuizen, 84′ Kliserisa), Noslin (62′ Tasci), Gladon (62′ Benschop) en Seuntjens (62′ Krawczyk)