Fortuna speelt gelijk tegen beloftenploeg van KV Mechelen

Terwijl de basiself in Buchten op de trainingsvelden verscheen, werkten de reserves van Fortuna Sittard woensdagmiddag een oefenwedstrijd af tegen de beloftenploeg van KV Mechelen. Op het sportcomplex van KFC Katelijne liet de Sittardse formatie zich in de slotminuten verrassen, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Sam Krawczyk maakte de treffer aan Sittardse zijde, nadat Fortuna eerder op gelijke hoogte was gekomen door een. eigen doelpunt. 

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Zaïd Bafdili draaide zichzelf na zeven minuten vrij en legde de bal vervolgens achter Ivor Pandur: 1-0. Daarna golfde het spel op en neer, zonder dat beide ploegen echt gevaarlijk werden. Na de ingelaste drinkpauze halverwege de eerste helft opende Fortuna de jacht op de gelijkmaker. Deze kwam er uiteindelijk na ruim een half uur spelen. Een vrijetrap werd door Bryant Nieling richting goal gekopt, de inzet werd echter voor de doellijn nog aangeraakt door Kobe Bohets. De verdediger van KV Mechelen kreeg uiteindelijk het doelpunt op zijn naam. 

Ook in de tweede helft waren de grote kansen schaars. Pandur reageerde nog goed op een vrijetrap, Mika Peters gaf de bal aan de andere kant van het veld te weinig vaart mee om deze over de keeper heen te leggen. De doelpunten werden bewaart voor het slot van de wedstrijd. Sam Krawczyk reageerde vijf minuten voor het laatste fluitsignaal adequaat op een bal van achteruit en verschalkte de Belgische doelman. Voldoende voor een overwinning was het niet. Noé Rottiers bracht de eindstand in blessuretijd weer in evenwicht. 

Opstelling
Pandur, Pinto, Nieling, Janssen, Vita, Sourlis, Peters, van Beijnen, Cordobą, Krawczyk en Tasci (44′ Schenkhuizen, 81′ Hogervorst).