Fortuna Sittard - Sparta Rotterdam naar zaterdag 16 april

De kogel is door de kerk, alle betrokken partijen zijn akkoord over een nieuwe speeldag voor Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam. Beide ploegen treffen elkaar op zaterdag 16 april 2022, de aftrap is om 18:45 uur. Daarmee valt de wedstrijd in hetzelfde weekend als de TOTO KNVB Bekerfinale, die voor zondag staat gepland.

Algemeen directeur Ivo Pfennings is deels opgelucht: “Het heeft aardig wat voeten in aarde gehad om een nieuw moment te vinden. Ons streven was om de wedstrijd zo snel mogelijk in te halen, dat bleek uiteindelijk niet haalbaar. Wij beseffen dat het nu op dezelfde dag valt als de Kennedy-mars in Sittard, iets wat wellicht tot uitdagingen kan leiden in de planning van onze supporters. Daar balen wij eveneens van, echter waren de mogelijkheden zeer beperkt.” 

Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam bezetten op het moment van schrijven respectievelijk de vijftiende en zeventiende plaats op de ranglijst, wat de onderlinge ontmoeting tot een heuse kraker in de Eredivisie maakt. Het verschil is twee punten. De ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee kan dan ook elke vorm van steun goed gebruiken in de eindfase van het seizoen. Meer informatie over de kaartverkoop voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam volgt op korte termijn.