Fortuna Sittard sluit voorbereiding af met ruime overwinning

Fortuna Sittard is klaar voor het nieuwe Eredivisieseizoen. De ploeg van Kevin Hofland kende een goede generale door met ruime cijfers te winnen van BSV Limburgia: 8-0. Invaller Sebastian Polter werd met drie doelpunten de gevierde man aan Sittardse zijde, terwijl Lisandro Semedo zijn rentree maakte in het geel-groen.

De wedstrijd kwam langzaam op gang. Fortuna Sittard zocht de aanval, maar dat leidde in de beginfase nauwelijks tot grote kansen. Nassim el Ablak was het meest dichtbij met een kopbal op de lat. Na een half uur voetballen werd de ban dan toch gebroken. Clint Essers, die de wedstrijd startte als aanvoerder, trof net met een hard afstandsschot van buiten de zestien. El Ablak verdubbelde vijf minuten voor het rustsignaal de marge: 2-0. De middenvelder speelde de Limburgia-doelman uit en schoof de bal vervolgens in het lege doel.

De tweede helft begon de thuisploeg voortvarend. Semedo zette al snel de 3-0 op het scorebord door naar binnen te trekken en met de buitenkant van zijn rechtervoet de bal in de verre hoek te krullen. Limburgia zette naar de derde Sittardse treffer aan, wat enkele kansen opleverde voor de bezoekers. Het leverde enkele goede kansen op. Gescoord werd er echter niet.

Na een klein uur voetballen werden negen wissels doorgevoerd. Het duurde niet lang voordat spits Polter in stelling werd gebracht. Na een vloeiende aanval was het Mats Seuntjens die de bal laag voor het doel zette en de Duitser wist te vinden: 4-0. Daarna ging het snel. Seuntjens scoorde na een goede individuele actie de vijfde Fortuna-treffer. Polter was vervolgens verantwoordelijk voor de 6-0 en 7-0, waarmee de boomlange aanvaller zijn hattrick completeerde. Het laatste doelpunt viel binnen via de voet van een Limburgia-speler.

Opstelling
Wehking; Donkor (55′ Angha), Essers, Van Beijnen (55′ Rienstra), Cox (55′ Janssen); Ugur (55′ Tekie), Swinnen (55′ Smeets), El Ablak (55′ Seuntjens); Semedo (55′ Flemming), Parkes (55′ Polter) en Dianessy (55′ Hansson).