Fortuna Sittard overtuigend verder in bekertoernooi

Ruim 3.000 toeschouwers hebben woensdagavond Fortuna Sittard overtuigend zien winnen van TOP Oss: 3-0. Twee doelpunten van George Cox en een treffer van Mats Seuntjens zorgden voor een royale zege op de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Zaterdagavond vindt de loting voor de volgende ronde plaats.

In de beginfase vielen er weinig echte kansen te noteren. Cox haalde twee keer uit van afstand, zijn doelpogingen verdwenen echter naast de voor Fortuna Sittard verkeerde kant van de paal. Na ongeveer een half uur spelen kwam Fortuna op voorsprong. De voorbereiding van de treffer was van een hoog gehalte. Arianit Ferati bediende met een boogballetje de slim doorgelopen Emil Hansson. Vrij voor doelman Norbert Alblas was deze niet zelfzuchtig en gaf de bal breed richting Mats Seuntjens. Die scoorde van dichtbij één van de gemakkelijkste treffers uit zijn loopbaan: 1-0. Zes minuten vóór rust verdubbelde de thuisclub de voorsprong. Na een fraaie aanval over veel schijven, kwam de bal opnieuw voor de voeten van George Cox. Zijn derde poging was wél raak: 2-0.

Snel in de tweede helft viel de definitieve beslissing. Cox speelde Seuntjens aan, na wat kap en draaiwerk bediende deze de doorgelopen linksback. Vanuit een scherpe hoek haalde Cox hard uit: 3-0. De wedstrijd was uiteraard gespeeld, voor trainer Sjors Ultee het signaal om te gaan wisselen. In het laatste half uur kwamen vijf nieuwe spelers in het veld, waaronder de pas 19-jarige Emre Celtik. De technische vaardige middenvelder, van Turkse afkomst, maakte daarmee zijn debuut voor Fortuna Sittard in een officiële wedstrijd. Gescoord werd er niet meer, hoewel Tesfaldet Tekie (met een vrije trap van ruim 35 meter) en Deroy Duarte nog dicht bij een treffer waren. Fortuna Sittard had haar zaken in verdedigend opzicht uitstekend in orde, doelman Yanick van Osch hoefde gedurende de gehele wedstrijd niet één keer echt in actie te komen.

 

Opstelling:
Van Osch, Johansson, Pinto (79’ Celtik), Angha, Cox (64’ Noslin), Rienstra (64’ Baghdadi), Tekie, Ferati (64’ Musaba), Hansson, Seuntjens (72’ Sambou), Duarte.