Fortuna Sittard op tiende plek in kijkcijferklassement

De winterstop staat voor de deur en daarmee is de competitie halverwege. Inmiddels hebben alle clubs in de Eredivisie elkaar één keer getroffen in een onderlinge confrontatie. Stichting Kijkonderzoek kwam deze week met de kijkcijfers naar buiten op basis van de eerste competitiehelft. Fortuna Sittard bezet op deze ranglijst een mooie tiende plek. 

Fortuna Sittard speelde tot op heden zeventien competitiewedstrijden. In totaal werden deze wedstrijden gezamenlijk ruim 6,3 miljoen bekeken, wat goed is voor gemiddeld 372.000 kijkers. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord was de best bekeken van allemaal. Liefst 890.900 kijkers waren getuige van de overwinning op de Rotterdammers. De wedstrijden tegen Ajax en PSV completeren de top drie.

De traditionele top drie vormen ook op het gebied van kijkcijfers de koplopers van de ranglijst. Met een tiende plek op de ranglijst blijft Fortuna Sittard competitiegenoten FC Twente, Vitesse, FC Emmen, Willem II, SC Heerenveen, PEC Zwolle, RKC Waalwijk en VVV-Venlo voor.