Fortuna Sittard ongelukkig uitgeschakeld in beker door Feyenoord

Dinsdagavond werd het tweede gedeelte van de 1/8 finale in de TOTO KNVB Beker gespeeld tegen Feyenoord. Precies een week eerder werd de wedstrijd in de tweede helft gestaakt vanwege hardnekkige mist. De wedstrijd werd hervat in de 63e minuut bij een tussenstand van 1-1. In de laatste minuut van de verlenging schoot Feyenoord de bekerdroom van Fortuna aan diggelen. Invaller Luciano Narsingh scoorde de winnende treffer en voorkwam daardoor dat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Balbezit voor Feyenoord, kansen voor Fortuna Sittard
In de eerste helft hadden de gasten het meeste balbezit, gevaarlijk werd de ploeg uit Rotterdam echter uit het veldspel zeker niet. Fortuna Sittard controleerde de wedstrijd en was op haar beurt enkele keren dicht bij de openingstreffer. Een vrije trap van de linkerkant van Mark Diemers werd door Vitalie Damashkan ingekopt, zijn inzet ging net over en even later zag Mark Diemers zijn schot gestopt door Feyenoord doelman Justin Bijlow. Tien minuten voor rust was opnieuw Damashkan dicht bij een treffer. Na een voorzet van links controleerde de centrumspits de bal in eerst instantie knap en leek hij in kansrijke positie te kunnen uithalen. Feyenoord verdediger Eric Botteghin bracht echter met een sliding redding voor de gasten. Vier minuten voor rust kwamen de gasten uit het niets op voorsprong. Een indraaiende hoekschop van Orkun Kökcü werd door Amadou Ciss ongelukkig verlengd en in zijn eigen doel gewerkt: 0-1.

Snelle gelijkmaker
Fortuna Sittard kwam door de snelle achterstand getergd en verbeten uit de kleedkamer. Vanaf de aftrap zette de thuisclub Feyenoord onder druk. Drie minuten na rust bediende Felix Passlack de snelle Vitalie Damashkan op maat. De spits zag zijn inzet echter gekeerd door Bijlow. Nauwelijks twintig seconden later konden de Fortuna fans echter alsnog juichen. Vanaf de rand van het strafschopgebied scoorde de onvermoeibare Passlack met een bekeken uithaal in de lange hoek: 1-1. Er leek meer in te zitten voor de thuisclub, totdat de mist de spelbreker van de avond werd. In de 63e minuut besloot scheidsrechter Blom dat het zicht onvoldoende was om door te spelen. De wedstrijd werd gestaakt.

Wedstrijd hervat, Feyenoord domineert aanvankelijk
Feyenoord, na een sterke serie in de competitie inmiddels opgeklommen naar de derde plaats, begon sterk aan het vervolg van de wedstrijd. De gasten hadden aanvankelijk veel balbezit en waren via Steven Berghuis en Jens Toornstra tot twee keer toe gevaarlijk. De inzet van Berghuis verdween in het zijnet en Toornstra vond doelman Koselev op zijn pad. Naar het einde van de reguliere speeltijd toe herstelde Fortuna Sittard het evenwicht in de wedstrijd. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet.

Fortuna Sittard sterk in de verlenging
In de extra tijd drong Fortuna Sittard aan, de thuisclub leek erop uit om een beslissing te forceren. Mark Diemers kwam in kansrijke positie en een mooie inzet van Felix Passlack met buitenkant rechts werd gepareerd door Bijlow. Het lukte de gasten niet meer om echt gevaarlijk te worden, tot de laatste minuut dus. Luciano Narsingh scoorde van dichtbij, na onder meer voorbereidend werk van een andere invaller, Rick Karsdorp. In de resterende seconden speeltijd bleef Fortuna Sittard het proberen, keeper Koselev ging mee naar voren bij een hoekschop. Het mocht echter niet meer baten. Feyenoord bleef overeind en gaat door naar de laatste acht van het bekertoernooi.