Fortuna Sittard onderzoekt incident tijdens wedstrijd tegen PEC Zwolle

Tijdens de eerste helft van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen PEC Zwolle is één van de assistent-scheidsrechters vanaf de Oost-tribune vocaal bejegend op een wijze die door de assistent als racistisch is ervaren. Dit gedrag van toeschouwers is voor Fortuna Sittard volstrekt onacceptabel. Fortuna Sittard neemt de zaak dan ook bijzonder hoog op en gaat er alles aan doen om de dader(s) op te sporen.

In de rust werd het incident door de betreffende assistent-scheidsrechter gemeld. Fortuna Sittard heeft vervolgens direct het standaardprotocol in werking gezet. In lijn met dit protocol heeft de omroeper tijdens de rust van de wedstrijd de toeschouwers dringend verzocht zich te onthouden van kwetsende uitlatingen. Daarnaast zijn Fortuna Sittard en de KNVB sinds vrijdagavond in overleg over de aanpak van het incident.

Fortuna Sittard probeert via camerabeelden en getuigenverklaringen de dader(s) te achterhalen. Daarnaast roept Fortuna Sittard de dader(s), en supporters die getuige zijn geweest van het incident, om zich zo spoedig mogelijk te melden. Dit kan door te mailen naar veiligheid@fortunasittard.nl of door te bellen naar het algemene nummer. Het spreekt voor zich dat er discreet met meldingen zal worden omgegaan.