Fortuna Sittard officieel begonnen aan nieuw seizoen (FOTO’S)

De bal rolt weer in Sittard. De selectie begon maandagochtend aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In het stadion werd onder het toeziend oog van enkele pers de eerste training afgewerkt. Roel Janssen en Kevin Hofland blikken kort terug op de eerste sessie. 

Janssen keerde deze zomer terug naar Fortuna Sittard. “Het is fijn om weer terug te zijn. Het voelde echt weer als thuiskomen,” aldus de verdediger. “Ik moet zeggen dat het wel weer even wennen is. De eerste training was zwaar, maar dat hebben we ook nodig na de laatste, bijzondere maanden. We moeten fit aan de aftrap verschijnen om er wederom een succesvol seizoen van te maken.”

Hofland houdt een goed gevoel over aan de eerste training. “Goed om weer samen op het veld te staan. De spelers zijn, ondanks alle maatregelen, goed binnengekomen,” blikt de hoofdtrainer terug op de eerste sessie. Hij beaamt dat het even wennen was. “Het is vreemd om te trainen met de huidige maatregelen en protocollen, maar de spelers zijn daar goed mee om gegaan. Het is natuurlijk wel jammer dat de fans door de maatregelen niet aanwezig konden zijn.”

De selectie blijft de komende weken besloten trainen.