Fortuna Sittard neemt Tijjani Noslin over van TOP Oss

Fortuna Sittard heeft Tijjani Noslin toegevoegd aan de gelederen. De 22-jarige aanvaller wordt overgenomen van TOP Oss, de club waar hij twee maanden geleden nog op amateurbasis aansloot. De Amsterdammer heeft in Limburg getekend tot medio 2024. In het contract is een optie voor nog een extra seizoen opgenomen. 

Daarmee krijgt het opmerkelijke verhaal van De Tovenaar van de Thorbeckerlaan razendsnel een nieuw hoofdstuk. “Het is allemaal heel snel gegaan,” aldus Noslin. “Binnen twee maanden van de amateurs naar de Eredivisie is een jongensdroom. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor deze kans en ik ga er samen met mijn nieuwe teamgenoten alles aan doen om, nu het publiek weer terug is in de stadions, er een mooi seizoen van te maken.” 

Sjoerd Ars licht de verrassende transfer toe. “Hij heeft tijdens de voorbereiding bij TOP Oss een positieve indruk op ons achtergelaten,” aldus de technisch manager van Fortuna Sittard. “Het is natuurlijk een grote stap vanuit het amateurvoetbal, maar wij denken dat hij op termijn flinke stappen kan maken.”

Noslin speelde in de jeugdopleiding van onder meer FC Den Bosch en FC Twente, maar maakte vooral naam in de hogere regionen van het amateurvoetbal. Met zijn prestaties bij DHSC Utrecht dwong de spits uiteindelijk een transfer af naar TOP Oss. Bij de Utrechtse hoofdklasser speelde Noslin onder meer samen met Wesley Sneijder en Mounir El Hamdaoui.