Fortuna Sittard neemt Remy Vita over van Bayern München

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Remy Vita. De 21-jarige verdediger komt over van Bayern München, waar hij zijn minuten maakte in het tweede elftal. De Fransman met Madagaskarse roots ligt na het ondertekenen van zijn overeenkomst vast tot medio 2026.

Met de transfer naar Nederland komt Vita opnieuw in een nieuw land te spelen.  “Ik heb de kans gekregen om in de afgelopen seizoenen ervaring op te doen in verschillende landen en competities ,” aldus de international van Madagaskar. “Dit neem ik mee naar Sittard. Ik wil me hier graag verder ontwikkelen. Dat de club vertrouwen in me heeft blijkt wel uit mijn vierjarige contract. Nu is het aan mij om te vlammen in het geel-groen.”

Technisch manager Sjoerd Ars over de kersverse aanwinst: “Remy is een enorm getalenteerde linksback, een speler die beschikt over specifieke kwaliteiten waar we naar opzoek waren. We hebben diverse clubs afgetroefd, hij gelooft in onze ambities. We volgden hem al een tijdje en zijn blij dat we hem nu definitief aan de selectie kunnen toevoegen.”

Vita doorliep de jeugdopleiding van Angers SCO en Troyes. Voor laatstgenoemde debuteerde de linksback in het betaalde voetbal, vijf wedstrijden later vertrok hij naar Bayern München. Het afgelopen seizoen maakte Vita zijn minuten op huurbasis voor FC Barnsley, afgelopen seizoen uitkomend in de Engelse Championship.