Fortuna Sittard neemt Cole Bassett op huurbasis over

Cole Bassett maakt op huurbasis de overstap naar Fortuna Sittard. De 21-jarige middenvelder wordt gehuurd van Colorado Rapids, dat de Amerikaan het afgelopen half jaar aan Feyenoord verhuurde. De procedure voor een nieuwe werkvergunning is inmiddels in gang gezet.

De eenvoudig international speelde in het shirt van de Rotterdammers acht wedstrijden in de Eredivisie, zodoende is hij bekend met het Nederlandse voetbal. “Ik ben blij om ook komend seizoen in de Eredivisie te spelen,” aldus Bassett. “Het is een prachtige kans om komend seizoen minuten te mogen maken in het geel-groen van Fortuna Sittard. Ik kijk ernaar uit om met doelpunten een bijdrage te kunnen leveren aan de sportieve prestaties van deze club.”

Sjoerd Ars is opgelucht dat de deal eindelijk rond is: “We hebben lang gezocht naar een waardige opvolger voor Zian Flemming, die hebben we met Cole nu gevonden. Het zijn vergelijkbare types, allebei beschikken ze over lopend en scorend vermogen. Daarnaast is hij een op en top prof, een fijne speler om mee te werken en in de ploeg te hebben.” 

Bassett debuteerde op 17-jarige leeftijd namens Colorado Rapids in de Amerikaanse MLS. Na 75 optredens maakte de aanvallende middenvelder afgelopen zomer op huurbasis overstap naar Europa, door een huurovereenkomst tot medio 2023 te tekenen bij Feyenoord. Na een half jaar en acht wedstrijden werd besloten deze verbintenis te ontbinden.