Fortuna neemt Charlison Benschop over van SV Sandhausen

Fortuna Sittard heeft op de slotdag van de winterse transferperiode Charlison Benschop toegevoegd aan de selectie. De 32-jarige aanvaller wordt overgenomen van SV Sandhausen, uitkomend in de 2. Bundesliga. De international van Curaçao heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot medio 2023.

Benschop, die gaat spelen met rugnummer 9, kijkt uit naar de nieuwe uitdaging. “Het voelt goed om weer terug te zijn in Nederland,” aldus de nieuwkomer. “Het is de laatste uren ontzettend snel gegaan, maar ik ben blij dat ik hier nu in Sittard ben. Ik kijk vanzelfsprekend uit naar het ontmoeten van mijn teamgenoten en de staf.”

Sjoerd Ars over de kersverse aanwinst: “We zijn blij dat we ons op de laatste dag nog hebben kunnen versterken met Charlison. We waren opzoek naar een ervaren speler voor in de punt van de aanval. Die staat er nu met Charlison. Dit geeft ons in aanvallend opzicht de mogelijkheden waar we naar opzoek waren.”

Benschop keert met deze transfer terug in Nederland, het land waar hij al uitkwam voor RKC Waalwijk, AZ Alkmaar, De Graafschap en FC Groningen. In totaal staat de teller op ruim 350 wedstrijden, waarvan een dikke 100 in de Eredivisie. In totaal scoorde hij 82 maal.