Fortuna Sittard neemt afscheid van negental

Het bijzondere seizoen 2019/2020 is definitief ten einde. De selectie verscheen vrijdag voor de laatste keer in het huidige seizoen op het trainingsveld. Met de welverdiende vakantie voor de deur neemt Fortuna Sittard afscheid van een negental spelers. Via deze weg willen wij alle spelers nogmaals bedanken en succes wensen in hun verdere carrière. 

Wessel Dammers
Het afgelopen seizoen was een bijzondere voor Dammers. In de uitwedstrijd tegen PSV keerde de aanvoerder na een jaar blessureleed terug op het veld. De verdediger stond direct na zijn rentree weer als vanouds zijn mannetje. In drie seizoenen toonde de Zuid-Hollander zich een ware leider met als ultieme beloning de promotie in 2018. Dammers maakt na dit seizoen de overstap naar FC Groningen. In totaal verdedigde Dammers in 72 wedstrijden de clubkleuren, waarin hij tot vijf treffers kwam.

Felix Passlack
Passlack kwam begin juli in Sittard terecht. De Duitser kwam op huurbasis over van Borussia Dortmund en werd een vaste waarde in Zuid-Limburg. Daarnaast ontpopte de voormalig jeugdinternational zich met zijn rushes, uithoudingsvermogen en strijdlust tot een populaire speler bij de achterban. Passlack kwam uiteindelijk tot 28 wedstrijden en drie doelpunten in het shirt van Fortuna Sittard en zal terugkeren naar Dortmund. 

Vitalie Damascan
Damascan werd binnen gehaald als goalgetter en liet in Sittard zien te beschikken over een neusje voor het doel. De spits, gehuurd van Torino, kwam in 21 wedstrijden tot zeven treffers. De Moldaviër keert terug naar zijn oorspronkelijke werkgever in Turijn.

Alex Carbonell
Carbonell kwam op huurbasis over van het Spaanse Valencia. Het jeugdproduct van Barcelona kwam uiteindelijk tot 19 wedstrijden in het eerste elftal. De middenvelder sluit zich na de zomerstop weer aan bij broodheer Valencia.

Leandro Fernandes en Nikolai Frederiksen
Met het duo kreeg Fortuna Sittard dit seizoen de beschikking over een tweetal talenten van de Italiaanse grootmacht Juventus. Voor Fernandes betekende het een terugkeer op de Nederlandse velden, waar hij actief was in de jeugdopleidingen van N.E.C. Nijmegen en PSV. De middenvelder kwam uiteindelijk tot vijf wedstrijden in het geel-groen. Frederiksen meldde zich tijdens de winterse transferperiode in Sittard. De Deense aanvaller kwam twee keer in actie. Beide keren terug naar Juventus.

Azbe Jug
Jug sloot zich tijdens het winterse trainingskamp van 2019 aan bij Fortuna Sittard. De Sloveen stond uiteindelijk twee keer onder de lat en wist beide keren het doel schoon te houden. De sluitpost beraadt zich momenteel over de volgende stap in zijn carrière. 

Rowen Koot
Koot sloot zich in 2015 aan bij de jeugdopleiding van Fortuna Sittard. In 2018 werden zijn ontwikkelingen beloond met een profcontract. De sluitpost verlaat de club met een hoop mooie herinneringen, waaronder de overwinning in de Kuip. 

Carlos Faya
De Venezolaan meldde zich al vroeg in het seizoen op het trainingsveld. Na een succesvolle proefperiode werd de middenvelder in januari gehuurd van Academia Puerto Cabello als versterking voor het tweede elftal.