Fortuna sittard neemt afscheid van Koot en Tinnemans

Fortuna Sittard neemt in de zomer afscheid van doelman Rowen Koot en middenvelder Luc Tinnemans. Laatstgenoemde kwam afgelopen seizoen op huurbasis in actie voor derdedivisionist EVV Echt. De aflopende contracten van de beide voormalig jeugdspelers van Fortuna werden afgelopen week formeel opgezegd.  

“Onzekere sportieve en financiële situatie” 
Over de toekomst van enkele andere spelers binnen de selectie is nog geen definitief besluit genomen. Zo beschikt ook de Sloveense tweede doelman Azbe Jug over een aflopend contract. “Door de huidige onzekere sportieve en financiële situatie hebben we de optie in het contract van Azbe niet gelicht”, licht technisch manager Sjoerd Ars toe. “In een later stadium zullen we wellicht nog met verschillende spelers opnieuw in gesprek gaan.” 

Technische staf 
Binnen de technische staf van Fortuna Sittard is er ook sprake van een tweetal aflopende contracten. Coach Sjors Ultee en keeperstrainer Sieb Dijkstra zien hun contract in de zomer eindigen. “Met Sjors Ultee zijn we al een tijdje in gesprek, die gesprekken lopen goed. Ook met Sieb Dijkstra hebben we de intentie om door te gaan, maar ook hier geldt dat we op dit moment geen harde beslissingen kunnen nemen.”