Fortuna Sittard neemt afscheid van Emre Celtik en Adnan Ugur

Fortuna Sittard neemt afscheid van Emre Celtik en Adnan Ugur. De middenvelders werden afgelopen seizoen al verhuurd aan respectievelijk Podbeskidzie en Fatih Karagümrük. Beide clubs hebben de optie tot koop gelicht, waardoor het duo Sittard definitief verlaat.

Celtik kwam in de zomer van 2021 naar Sittard. De jeugdinternational maakte zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen PSV. Het zou uiteindelijk bij deze wedstrijd blijven. In de winter maakte de 19-jarige middenvelder de tijdelijke overstap naar het Poolse Podbeskidzie, zijn nieuwe werkgever. Het contract van Celtik liep nog door tot medio 2026.

Ugur vertrok aan het begin van het seizoen al naar het buitenland. De Belg werd in 2019 opgepikt uit de jeugdopleiding van Club Brugge. Tijdens zijn contractperiode werd de middenvelder verhuurd aan FC Dordrecht en Karagümrük volgden. Laatstgenoemde neemt de 21-jarige Ugur nu, ondanks een doorlopend contract tot medio 2024, definitief over. In totaal droeg de Diestenaar zes keer het geel-groen om de schouders.