16 januari 2023
Leestijd: ${ readingTime }
Home / Nieuws / Fortuna vecht zich met tien man naar remise tegen PSV
2023 Fortuna PSV juichen

Diep in blessuretijd wist Fortuna zondagmiddag de gelijkmaker te produceren tegen PSV. Burak Yilmaz bleef kalm vanaf de strafschopstip en zorgde voor een juichstemming op de volgepakte tribunes: 2-2. Een punt waar niemand meer rekening mee had gehouden, zeker nadat Fortuna vanaf de 56e minuut met een man minder verder moest. Dogan Erdogan kreeg een rode kaart van scheidsrechter Kamphuis.

Bij Fortuna kreeg Stipe Radic voor het eerst een basisplaats, hij vormde met Rodrigo Guth het verdedigende centrum. Ximo Navarro speelde als linksback, hij verving de geblesseerde George Cox. PSV had vanaf de eerste minuut een groot veldoverwicht, Fortuna moest in de verdedigende stellingen.

Na elf minuten spelen de eerste grote kans voor de gasten, Xavi Simons bediende Anwar El Ghazi op maat. Fortuna keeper Ivor Pandur had een mooie redding in huis op de inzet van de buitenspeler. Na 27 minuten opnieuw een grote kans voor de gasten, nu voor Luuk de Jong. Hij kopte een voorzet van de rechterkant van Philip Mwene hard in, opnieuw voorkwam Pandur met een sublieme redding een treffer.

Op slag van rust kwam Fortuna voor het eerst écht dreigend voor het doel van de Eindhovense titelkandidaat, meteen was het raak. Dogan draaide op het middenveld fraai vrij van twee tegenspelers en vond Oguzhan Özyakup. Deze probeerde met een bekeken pass Burak te bereiken, PSV doelman Walter Benitez was echter eerder bij de bal. Via de keeper carombolleerde de bal voor de voeten van Iñigo Córdoba. Met een bekeken inzet bracht hij Fortuna op voorsprong: 1-0.

Na rust drong PSV opnieuw aan, vooral via de aan de rechterkant spelende Noni Madueke waren de gasten vaak gevaarlijk. Snel na rust bereikte Madueke de achterlijn en bracht met een bekeken voorzet Xavi Simons in stelling. Van dichtbij schoot deze hoog over. Na de rode kaart van Dogan moest Fortuna nog meer terug. In de 65e minuut kwam PSV op gelijke hoogte, Simons scoorde met zijn hoofd: 1-1.

Nadat Luuk de Jong van dichtbij nog een grote kans had gemist, was het een kwartier vóór het verstrijken van de officiële speeltijd toch raak. Weer stond Madueke aan de basis, hij bediende Luuk de Jong. In eerste instantie bracht Pandur nog redding op zijn inzet, in de rebound scoorde Ibrahim Sangaré.

Met een man minder op het veld leek Fortuna niet meer in staat om nog gevaarlijk te worden. Tot diep in blessuretijd Ivo Pinto nogmaals naar voren opstoomde en invaller Tijjani Noslin bereikte. Deze legde de bal fraai terug op Burak, deze haalde snoeihard uit, maar trof de lat. De terugspringende bal leek een prooi voor Guus Til, deze kreeg het leer echter niet onder controle en maakte een overtreding op een andere invaller aan de zijde van Fortuna, Paul Gladon. Strafschop, luidde het oordeel van scheidsrechter Kamphuis. Na bijna 100 minuten bleef Burak koelbloedig vanaf elf meter: 2-2.