Fortuna Sittard lijdt pijnlijke nederlaag tegen Heracles

Fortuna Sittard is zondagmiddag in eigen huis met 2-0 onderuit gegaan tegen Heracles Almelo. De doelpunten aan de kant van de gasten kwamen op naam van Giacomo Quagliata en Sinan Bakis. Fortuna Sittard zakt door de nederlaag naar de zeventiende plaats op de ranglijst. 

Ruim 10.000 toeschouwers zagen een matige eerste helft. De angst om te verliezen leek groter dan de durf om via aanvallend voetbal tot scoren te komen. De gasten vonden elkaar iets gemakkelijker en hadden ook het meeste balbezit. Tot echt grote kansen leidde dat niet, centrumspits Bakis testte tot twee maal toe Fortuna Sittard doelman Yanick van Osch. Deze was beide keren goed bij de les. Een kopbal van Anas Ouahim ging net naast. De enige kans van Fortuna Sittard in de eerste helft kwam op naam van Mats Seuntjens, hij haalde van ruim 20 meter hard uit. Heracles doelman Koen Bucker had een prima redding in huis.

De tweede helft begon goed voor Fortuna Sittard. De ploeg van hoofdtrainer Sjors Ultee vertoonde zich diverse malen gevaarlijk voor het doel van Heracles. Na vijf minuten spelen dachten de fans van de thuisclub een doelpunt te kunnen vieren, nadat Dimitrios Siovas de mee naar voren gesprinte George Cox prima bediende. Deze gaf op zijn beurt de bal aan Zian Flemming, zijn inzet werd echter door een verdediger van de gasten met zijn lichaam gekeerd.

Enkele minuten later bediende Ben Rienstra, na een goede interceptie van Deroy Duarte op het middenveld, Charlison Benschop op maat. In kansrijke positie gleed deze echter weg, waardoor de gasten voor de tweede maal binnen enkele minuten opgelucht adem konden halen. Weer even later een prima voorzet van de rechterkant van Mickaël Tirpan, opnieuw was het Flemming die dicht bij een treffer was. Hij kreeg zijn voet echter niet goed achter de bal, waardoor Bucker weinig moeite had om te redden.

De voorsprong voor de thuisclub leek een kwestie van tijd, het doelpunt viel echter aan de andere kant. Na een snelle uitbraak na iets minder dan een uur spelen kwam Giacomo Quagliata aan de linkerkant in kansrijke positie, hij verraste Van Osch in de korte hoek: 0-1. Enkele minuten later was Seuntjens dicht bij de gelijkmaker, met een mooie uithaal dwong hij Bucker tot een fraaie redding. Fortuna Sittard ging meer risico’s nemen, daardoor kregen de gasten meer ruimte. Na 66 minuten spelen verdubbelde Bakis de voorsprong van de gasten, van dichtbij haalde de spits hard uit: 0-2.

Fortuna Sittard was daarna nog diverse keren gevaarlijk, doelman Bucker had mooie reddingen in huis op een kopbal van Paul Gladon (hij verving Benschop) en een schot van een andere invaller, Tijjani Noslin. Ook Siovas en Flemming, beide met een kopbal, waren nog gevaarlijk in de slotfase. Het doelpunt dat wellicht nog voor een ommekeer in de wedstrijd had kunnen zorgen, wilde echter niet vallen. Waardoor de Fortuna fans met een forse kater naar huis gingen.

Opstelling:
Van Osch, Tirpan, Siovas, Angha, Cox (75’ Botaka), Duarte, Rienstra (75′ Samaris), Flemming, Semedo (65’Noslin), Benschop (55’ Gladon), Seuntjens.