Fortuna Sittard licht optieS in contracten Tekie en Angha

Fortuna Sittard heeft de opties gelicht in de contracten van Martin Angha en Tesfaldet Tekie. De verdediger en middenvelder beschikten over een aflopende verbintenis. Door het lichten van de optie liggen beide Fortunezen tot medio 2022 vast in Sittard. 

Sjoerd Ars, technisch manager aan Sittardse zijde, over het duo: “Tesfaldet en Martin hebben in de afgelopen periode enorme stappen gemaakt, net als de rest van het team. Het was dan ook een logisch vervolg om de opties in beide contracten te lichten. Tevens zijn we met beide spelers in gesprek over een langer verblijf.”

CONTRACTEN FORMEEL OPGEZEGD

Fortuna Sittard heeft de contracten van meerdere selectiespelers formeel opgezegd. Dit is de club conform de richtlijnen voor contractspelers verplicht te doen vóór 1 april. Piet Velthuizen, Gregoire Amiot, Clint Essers, Djibril Dianessy, Nassim el Ablak, Leroy George, Özgür Aktas en Dimitrios Ioannidis beschikken allen over een aflopende verbintenis, hetgeen betekent dat zij na 30 juni 2021 transfervrij zijn.

NOG GEEN BESLISSING OVER HUURLINGEN

Er zal eveneens nog een beslissing moeten worden genomen over een viertal huurlingen. Samuel Moutoussamy, Mickaël Tirpan, Dario van den Buijs en Dimitrios Emmanouilidis hebben allen nog een doorlopend contract bij hun oorspronkelijke werkgever. “De komende periode gebruiken we om vooruit te blikken op het nieuwe seizoen en hoe we hier invulling aan willen geven,” aldus Ars. “We zijn op dit moment al wel met Mickaël in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.”