Fortuna Sittard legt verdediger Mike van Beijnen vast

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Mike van Beijnen. De 21-jarige rechtsback tekent voor twee seizoenen in het Fortuna Sittard Stadion met de optie voor een extra jaar. De Bredanaar was transfervrij na een dienstverband bij Genclerbirligi.

“Het is goed om weer terug te zijn in Nederland,” aldus Van Beijnen. “Het is op mijn leeftijd belangrijk om zoveel mogelijk minuten te maken en ik ben Fortuna Sittard dan ook dankbaar voor de kans die ze mij bieden. Ik hoop me in Sittard verder te kunnen ontwikkelen. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

Met de komst Van Beijnen dient zich een multifunctionele speler aan. “Mike is een jonge speler die op de hele rechterflank uit de voeten kan. Samen zullen we er alles aan doen om Mike bij Fortuna Sittard de volgende stap in zijn ontwikkeling en carrière te laten zetten,” blikt technisch manager Sjors Ultee vooruit.

Van Beijnen deed, ondanks zijn jonge leeftijd, al ervaring op in verschillende landen en competities. De verdediger speelde eerder in de jeugd van RBC Roosendaal, Willem II en NAC Breda. In 2019 verliet de Brabander de Nederlandse velden voor avonturen bij Barcelona B en Genclerbirligi.