Fortuna Sittard legt Rodrigo Guth voor vijf seizoenen vast

Fortuna Sittard heeft met Rodrigo Guth de gewenste defensieve versterking aangetrokken. De 21-jarige verdediger komt over van het Italiaanse Atalanta Bergamo, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan N.E.C. Nijmegen. De Braziliaan met Duitse roots heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor vijf seizoenen. 

De jeugdinternational -die in Sittard gaat spelen met rugnummer 14- kijkt uit naar zijn periode in Limburg: “Ik ben enorm blij dat ik mijn carrière in Nederland voort kan zetten. Mijn periode in Nijmegen is mij goed bevallen en ik kijk uit naar mijn volgende hoofdstuk in de Eredivisie. Ik wil Fortuna Sittard bedanken voor het vertrouwen en kan niet wachten om op het veld te staan.”

Sjoerd Ars is tevreden met het aansluiten van Guth. “Rodrigo is een speler die uitstekend in het profiel past dat we vooraf hadden geschetst,” aldus de technisch manager. “We zien hem als een moderne, complete verdediger, die samen met Siovas een fantastisch duo gaat vormen. Ons vertrouwen in Rodrigo blijkt wel uit het vijfjarige contract, we gaan veel plezier aan hem beleven.”

Guth groeide op in Brazilië, maar speelt al sinds zijn 16e in Europa. Atalanta nam de jeugdinternational in 2017 over van Coritiba FC, al speelde Guth nooit een wedstrijd voor het vlaggenschip van de Noord-Italianen. De rechtspoot werd in de afgelopen seizoenen verhuurd aan respectievelijk Pescara en N.E.C. Nijmegen. Voor beide clubs kwam de mandekker tot 24 officiële wedstrijden.