Fortuna Sittard legt proefspeler Baghdadi definitief vast

Samy Baghdadi sluit op permanente basis aan bij Fortuna Sittard. De Fransman was de afgelopen periode op proef in Sittard, waarin hij de technische staf wist te overtuigen. De 24-jarige aanvaller heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met de optie voor een extra seizoen. 

Baghdadi, komend seizoen spelend met rugnummer 24, kijkt uit naar zijn eerste buitenlandse avontuur: “Ik kijk enorm uit naar mijn tijd bij Fortuna Sittard. Ik ben toen ik hier voor het eerst kwam goed opgevangen door de staf en mijn nieuwe teamgenoten. Het begint al te kriebelen om binnenkort in het stadion te spelen voor onze eigen supporters.”

Met de komst van Baghdadi verzekerde Sjoerd Ars zich van de vierde zomeraanwinst. “Samy heeft in de afgelopen weken een goede indruk op ons achtergelaten, als voetballer en als mens,” aldus de technisch manager. “Hij kan op meerdere plekken in de voorhoede uit de voeten. Het is een intelligente voetballer, die goed is in de combinaties en de juiste keuzes maakt aan de bal. Er zit nog voldoende rek in Samy en hij zou zomaar eens kunnen verrassen komend seizoen.” 

De rechtspoot stond afgelopen seizoen onder contract bij RC Grasse, waarvoor Baghdadi in acht wedstrijden liefst zes maal trefzeker was. De aanvaller kwam eerder uit voor verschillende jeugdelftallen van ES Cannet en Saint-Etienne. Baghdadi speelde onlangs nog mee in de oefenwedstrijd tegen SV Straelen, waarin hij goed was voor twee assists.