Fortuna Sittard komt vroege tegentreffer niet meer te boven

De lange rit naar Friesland heeft Fortuna Sittard geen punten opgeleverd. In een wedstrijd zonder veel grote kansen betekende een doelpunt in de openingsfase van Henk Veerman uiteindelijk de beslissing in het voordeel van Heerenveen: 1-0. De equipe van hoofdtrainer Sjors Ultee probeerde het nog wel, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde mogelijkheden.

In de eerste minuten van de wedstrijd was Fortuna Sittard vaak op de helft van sc Heerenveen te vinden. Echt gevaarlijk werd het echter niet. Een hoekschap aan de andere kant viel wel in het net. Al na vijf minuten kwam de thuisclub op voorsprong via Henk Veerman. Na een hoekschop van Joey Veerman troefde zijn naamgenoot Fortuna verdediger Roel Janssen bij de eerste paal in de lucht af. De lange spits deponeerde de bal in de lange hoek met zijn hoofd: 1-0.

Twee minuten later was de centrumspits van de thuisclub dicht bij een nieuwe treffer, weer na een corner. De bal ging centimeters naast de voor Fortuna Sittard goede kant van de paal. Na een openingsfase waarin veel gebeurde, waren er gedurende het restant van de eerste helft nauwelijks kansen voor beide ploegen.

Snel na rust was Benjamin Nygren gevaarlijk, Fortuna doelman Yannick van Osch kon zijn inzet echter pareren. Rond de zeventigste minuut was de thuisclub diverse keren gevaarlijk. Henk Veerman en Tibor Halilovic vonden opnieuw Van Osch op hun weg. Met name de redding van de keeper van Fortuna Sittard op de inzet van Halilovic was van grote klasse. In eerste instantie redde hij met zijn rechterhand, de bal leek echter alsnog in het doel te verdwijnen. Met een schitterende reflex met zijn linker hand voorkwam Van Osch echter alsnog een verdubbeling van de score.

In de slotfase probeerde Fortuna Sittard van alles om alsnog met minimaal één punt naar huis te gaan. Tijjani Noslin maakte onder meer zijn competitiedebuut, hij ging vanaf de rechterkant spelen. Verder bracht coach Ultee met Samy Baghdadi en Toshio Lake twee andere verse krachten in de ploeg. Het ontbrak echter aan creativiteit om tot echte kansen te komen. Alleen Mats Seuntjens was in de extra tijd nog een keer gevaarlijk, zijn ziedende schot van ruim 30 meter verdween maar net over het doel van Heerenveen keeper Erwin Mulder. De supporters in het opnieuw goed gevulde en fel meelevende uitvak moesten voor de tweede keer binnen zes dagen helaas met lege handen de terugreis aanvaarden.

 

Opstelling:
Van Osch, Tirpan, Angha, Janssen, Cox (74’ Noslin), Rienstra, Duarte, Tekie, Hansson (63’ Lake), Sambou (74’ Baghdadi) en Seuntjens.