Fortuna Sittard kijkt tevreden terug op testcase tegen VVV

Woensdagavond waren de stadionpoorten voor het eerst na lange tijd weer geopend voor publiek. Voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo, die diende als testcase voor de rest van het seizoen, wisten ruim 850 supporters de weg naar het stadion te vinden. Fortuna Sittard kijkt overwegend tevreden terug op de avond.

“Door het coronavirus zijn alle clubs genoodzaakt om diverse maatregelen te nemen om de veiligheid van de supporters te waarborgen.” blikt algemeen directeur Ivo Pfennings terug op de wedstrijd. “Ik wil onze supporters en partners complimenteren voor de manier waarop zij zijn omgegaan met deze maatregelen. Wij beseffen dat er nog voldoende punten zijn om te verbeteren, maar al met al mogen we meer dan tevreden zijn met het verloop van deze eerste testcase.”

Alle betrokken partijen gaan op korte termijn de pilot tegen VVV-Venlo evalueren, waarbij zowel de positieve punten, als de verbeterpunten aan bod zullen komen. De uitkomsten zullen vervolgens als basis dienen voor het beleid voor de rest van het seizoen. Op dit moment lopen de afrondende gesprekken met de veiligheidsregio over de protocollen en de te nemen coronamaatregelen gedurende het seizoen. Zodra deze gesprekken zijn afgerond zal meer informatie volgen over de exacte invulling omtrent de thuiswedstrijden in het nieuwe Eredivisie seizoen.