Fortuna Sittard kent valse start op bezoek bij FC Twente

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Fortuna Sittard met 2-0 verloren van FC Twente. In Enschede kwamen de doelpunten voor de thuisclub op naam van Queensey Menig en Danilo, de laatste overigens via een strafschop. 

FC Twente begon fel en overtuigend aan de wedstrijd. In de beginfase was routinier Wout Brama al dicht bij een treffer, na tien minuten kwam de thuisclub toch op voorsprong. Na een mooie combinatie op de linkervleugel verscheen Menig vrij voor doelman Alexei Koselev. De aanvaller bleef rustig in de één tegen één situatie en schoot via de binnenkant van de paal raak: 1-0.

Ook gedurende het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor de ploeg uit Enschede. Doelman Koselev moest onder meer handelend optreden bij schoten van Václav Cerny en Jayden Oosterwolde. Fortuna Sittard was slechts een keer dreigend, na voorbereidend werk van Jorrit Smeets en Roel Janssen mocht Emil Hansson vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen. Zijn inzet verdween echter over het doel. 

Snel na rust werd Fortuna Sittard geconfronteerd met een nieuwe tegenvaller. Scheidsrechter Allard Lindhout gaf de thuisploeg een strafschop na een lichte overtreding van Branislav Ninaj op Jesse Bosch. Danilo ging achter de bal staan en liet Alexei Koselev voor de tweede keer in de wedstrijd kansloos: 2-0.

FC Twente ging daarna meer achterover leunen en leek met name te vertrouwen op de snelheid van de aanvallers om het duel definitief naar zich toe trekken. Fortuna Sittard wisselde enkele keren. George Cox, Lisandro Semedo en in de slotfase ook nog Bassala Sambou mochten hun opwachting maken. Ook na de rust kon Fortuna Sittard echter nauwelijks gevaar stichten.

Opstelling:
Koselev; Rota, Angha, Ninaj (63′ Cox), Janssen; Rienstra (72′ Semedo), Smeets, Seuntjens; Flemming, Polter en Hansson (84′ Sambou).