Fortuna Sittard huurt vleugelaanvaller Frederiksen van Juventus

Op de slotdag van de winterse transferperiode heeft Fortuna Sittard zich versterkt met de 19-jarige Deense vleugelaanvaller Nikolai Frederiksen. De rechtsbuiten wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Juventus, waar hij uitkwam voor het U23 team. Na dit seizoen heeft Fortuna de optie hem definitief over te nemen of om de huurperiode te verlengen.

Frederiksen maakte op zijn 17e al zijn debuut voor het Deense FC Nordsjælland en scoorde meteen het winnende doelpunt in de wedstrijd tegen Randers FC. Zijn talent bleef ook buiten Denemarken niet onopgemerkt en in de zomer van 2018 legde Juventus de Deens jeugdinternational voor vier jaar vast. “Nikolai is als vleugelaanvaller een goede aanvulling op wat wij aanvallend al in huis hebben”, vertelt technisch manager Sjoerd Ars. “Het is een jongen met veel scorend vermogen en een fantastisch linkerbeen. Daarmee kan hij ook bij dode spelmomenten van waarde zijn. We zijn Juventus dankbaar voor de prettige samenwerking. Zonder hen was deze mooie deal niet mogelijk geweest.”

Nikolai kijkt alvast uit naar het eerste moment dat hij het geel-groene shirt over zijn hoofd mag trekken. “Ik heb veel zin om voor de eerste keer dit shirt aan te trekken voor mijn eerste wedstrijd. Ik kijk ernaar uit om de fans te ontmoeten en om mijn teamgenoten te leren kennen. Hopelijk ga ik veel goals voor dit team scoren!”

Nikolai 1
Nikolai 2
Nikolai 3
Nikolai 4
Nikolai 6
Nikolai 7
Nikolai 8
Nikolai 1
Nikolai 2
Nikolai 3
Nikolai 4
Nikolai 6
Nikolai 7
Nikolai 8