Fortuna Sittard huurt Jordan Botaka voor restant seizoen

Jordan Botaka keert bij Fortuna Sittard terug op de Nederlandse velden. De 28-jarige buitenspeler wordt voor het restant van het seizoen gehuurd van AA Gent, uitkomend op het hoogste niveau in België. Er is geen optie tot koop opgenomen in de overeenkomst.

“Ik ben blij om hier te zijn,” aldus Botaka, die gaat spelen met rugnummer 17. “Een frisse start, een nieuw begin voor mezelf. Ik ken de competitie en het voelde gewoon goed om terug te keren naar Nederland. Fortuna Sittard kwam op het juiste moment in mijn carrière, dus toen de kans zich voordeed was de keuze snel gemaakt.” 

Technisch manager Sjoerd Ars over het aantrekken van de rechtspoot: “We waren al enige tijd op zoek naar meer mogelijkheden voor op de flanken. Met de snelheid en creativiteit van Jordan hebben we nu een extra wapen in huis gehaald. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn ervaring in diverse sterke competities een meerwaarde gaat zijn voor ons.” 

Botaka groeide deels op in Nederland, terwijl zijn carrière zich voornamelijk afspeelde op de Belgische velden. De Congolees international droeg onder meer het shirt van Anderlecht, Lokeren, Club Brugge, Sint-Truiden en Charleroi. In de periode 2013-2015 keerde de aanvaller al een keer eerder terug naar Nederland, voor Excelsior kwam hij tot 84 wedstrijden.