Fortuna Sittard hervormt technisch kader

Terwijl het mondiale betaalde voetbal hoogst onzekere tijden kent vanwege het coronavirus, is Fortuna Sittard erin geslaagd het technische plaatje voor het seizoen 2020-2021 in te kleuren. Kevin Hofland, momenteel nog werkzaam als assistent-trainer, is de komende twee seizoenen hoofdtrainer van de Limburgse eredivisionist.

De Brunssummer bevindt zich in de afrondende fase van de cursus Coach Betaald Voetbal. De KNVB heeft – in verband met de coronaperikelen – dispensatie verleend, zodat Hofland als hoofdtrainer aan de slag kan en in een later stadium de cursus alsnog kan afronden. Kristof Aelbrecht blijft de komende twee seizoenen Hoflands assistent.

Sjors Ultee tekent op zijn beurt bij tot de zomer van 2022 en gaat een dubbelfunctie bekleden. De 32-jarige Utrechter zal de rol van technisch manager vertolken en gaat daarnaast – op verzoek van hemzelf en de club – Hofland ondersteunen op en naast het veld. Ultee krijgt als technisch manager ondermeer de taak de spelers die actief zijn in Nederland en België in kaart te brengen en in een later stadium met potentiële aanwinsten in gesprek te treden. Ook zal hij de contacten met andere clubs, zaakwaarnemers en de KNVB gaan verzorgen. Hierdoor kan Sjoerd Ars zich volledig focussen op zijn rol als hoofd internationale transfers en scouting.

Algemeen directeur Ivo Pfennings over de verschuivingen in het technische hart: “Het was even puzzelen om de toekomstvisie van de club en de kwaliteiten van bovengenoemde personen met elkaar in balans te brengen, maar daar zijn we uiteindelijk wat mij betreft prima in geslaagd. Als Fortuna Sittard hechten we bijzonder veel waarde aan een sterk teamgevoel met een intensieve en bovenal open overlegcultuur.

“Het technische kader zal door de geschetste mutaties in de toekomst nog efficiënter kunnen opereren waardoor we met minimale middelen, maximaal denken te kunnen presteren,” vervolgt Pfennings. “Er zijn door het coronavirus weliswaar nog de nodige vraagtekens over het lopende seizoen en de start van het nieuwe voetbaljaar, maar ik ben voor nu vooral heel blij dat we een stevig technisch fundament hebben staan voor de komende twee seizoenen.”