Fortuna Sittard haalt Nigel Lonwijk terug naar Nederland

Fortuna Sittard heeft de defensieve mogelijkheden uitgebreid met Nigel Lonwijk. De verdediger wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers, uitkomend op het hoogste niveau in Engeland. De Britten namen de 18-jarige mandekker in 2020 over van PSV.

Sjoerd Ars kijkt met een tevreden gevoel terug op het beklinken van de deal. “We waren nog op zoek naar een extra optie voor centraal achterin,” aldus de technisch manager. “Met Nigel halen we een talentvolle verdediger binnen. Hij heeft bij Wolverhampton al meermaals bij de hoofdmacht mogen aansluiten en krijgt bij ons de kans om de volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten.”

Lonwijk sloot in 2010 aan bij de jeugdopleiding van PSV. Na tien seizoenen in het rood-wit besloot de mandekker zijn kans te grijpen in het buitenland. Bij Wolverhampton maakte de tiener vooral minuten in de U23, waarmee hij op een verdienstelijke vierde plaats eindigde in de beloftencompetitie. Zijn contract in Engeland loopt nog door tot medio 2023.