Fortuna Sittard haalt ervaren middenvelder Andreas Samaris

Andreas Samaris versterkt per direct de gelederen van Fortuna Sittard. De ervaren middenvelder was transfervrij na zijn vertrek bij de Portugese topclub Benfica. De 39-voudig Grieks international heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen.

De 32-jarige rechtspoot stond de afgelopen zeven seizoenen onder contract in Portugal. “Ik kijk enorm uit naar dit nieuwe avontuur. Ik ben nu een paar dagen in Nederland en het bevalt me goed. Na een prachtige periode in Portugal kijk ik enorm uit naar dit nieuwe avontuur en zal er alles aan doen om belangrijk te zijn voor het team.”

Sjoerd Ars is verheugd de komst van Samaris al in een vroeg stadium af te ronden. “We halen met Andreas enorm veel kwaliteit in huis, normaal gesproken is een speler van zijn kaliber niet haalbaar voor ons. Hij heeft de afgelopen dagen een uitstekende indruk op ons gemaakt. Als speler, maar ook zeker als mens. Hij is een op-en-top prof en ondanks zijn mooie carrière nog steeds enorm hongerig. Ondanks dat onze focus ligt bij het aantrekken van aanvallende versterkingen is dit een type die we nog niet hadden. Gelukkig komt hij voor het sportieve en niet het financiële plaatje. Hopelijk is hij snel wedstrijdfit.”

Samaris begon zijn carrière bij PAO Vardas en werkte zich naar de top van het Griekse voetbal via Panachaiki, Panionios en Olympiakos. Laatstgenoemde verkocht de defensief ingestelde middenvelder voor een miljoenenbedrag aan Benfica, de club waarvoor Samaris uiteindelijk tot 196 wedstrijden kwam.