Fortuna Sittard haalt Dogan Erdogan naar Nederland

Dogan Erdogan maakt de overstap naar Fortuna Sittard. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van Gaziantep FK, waar hij beschikte over een aflopend contract. De Turk heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis voor drie seizoenen. 

Dogan kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik ben enorm blij om onderdeel uit te mogen maken van de Fortuna Familie,” steekt de kersverse aanwinst van wal. “Ik hoop dat we samen een prachtig seizoen gaan beleven. Ik kijk enorm uit naar het ontmoeten van de supporters.”

Sjoerd Ars over de nieuwe aanwinst: “Met Dogan halen we een ervaren voetballer in huis, die heeft meegedraaid bij topclubs in Oostenrijk en Turkije,” aldus de technisch manager. “Je kunt hem typeren als een echte karaktervoetballer, een uitstekende toevoeging aan onze ploeg.” 

De voormalig jeugdinternational van Turkije begon zijn carrière bij Samsunspor, de club uit zijn geboortestad. Na een Oostenrijks avontuur bij LASK en Juniors OÖ keerde Erdogan in 2019 bij Trabzonspor terug in Turkije. Daarna volgden C. Rizespor en Gaziantep FK nog.